Útmutató az olcsóbb játékok vásárlásához

Mindig kapunk e-maileket a felhasználóinktól, hogy hogyan juthatnak olcsóbban játékokhoz, és mi a kedvenc cd-kulcs áruházunk (egyébként az Amazon Digital Game Store). Már egy ideje gondolkodtunk egy szép útmutató elkészítésén, és igazából csak az volt a kérdés, hogy felemeljük a seggünket, hogy megcsináljuk! Szóval itt van...az olcsóbb játékok vásárlásához szóló útmutatónk.

Az évek során számos tippet és trükköt tanultunk arról, hogyan tudjuk még tovább hajtani a játékdollárunkat. A digitális játékok térhódítása nagyszerű a játékosok számára (gyorsabban hozzájutsz a játékaidhoz), azonban a valóság az, hogy ez nem mindig eredményez olcsóbb játékokat, ha összehasonlítjuk a dobozos unokatestvéreikkel.

Örülnénk, ha kapcsolatba lépnél velünk, ha bármilyen tipped van az útmutatóhoz. Segítsd ki a gamer társaidat!

Jogi nyilatkozat - Bár úgy véljük, hogy az alábbiakban közzétett módszerek és weboldalak biztonságosak, a más régiókra tervezett játékok vásárlásakor még mindig van kockázat (erről később). Azt tanácsoljuk, hogy vásárlás előtt végezze el a kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy 100%-ig biztonságban van. Minden online tevékenységnek vannak kockázatai. Nem minden üzlet az üzlet. Nem minden forrás törvényes. De nincs kockázat, nincs szórakozás... nem igaz?

A probléma

A jó öreg dobozos játékokhoz hasonlóan a digitális játékokat is különböző régiókban és pénznemekben árulják. Ez azt jelenti, hogy még ha át is váltod a valutát, az egyik régió sokkal drágább lesz, mint a másik. Ezt nevezik árdiszkriminációnak. Mi is ez pontosan? Nos, egy játék az Egyesült Államokban lehet, hogy 60 dollárba kerül, de az Egyesült Királyságban ugyanez a játék 55 fontba kerül. Spanyolországban pedig 15 euró. Alapvetően a kiadók és a kiskereskedelmi/online áruházak minden egyes régióra külön-külön határozzák meg a játékok árát, kizárólag azzal a céllal, hogy hogy a lehető legtöbb profitot termeljék.

Az Egyesült Államokban az átlagbér magasabb, mint Spanyolországban, így a játékosok hajlandóak többet fizetni. Tökéletesen joguk van ehhez. Ez nem jelenti azt, hogy nem próbálhatjuk meg kijátszani!

Honnan fogom tudni, hogy átvertek-e?

Nem fogod... amíg utána nem nézel!

Most, hogy definiáltuk az árdiszkriminációt, lássuk a gyakorlatban. Amikor a Steam-játékok árai közötti különbséget látjuk, többféleképpen is megtehetjük. Először is látogass el a SteamPrices oldalára, és nézz körül gyorsan. A jobb oldalon láthatod a Régió módosítása és az Összehasonlítás a következőkkel. Változtasd meg a régiót arra, ahol jelenleg élsz, és hasonlítsd össze az USA-val és az EU-val. Az ausztrálok, akik olvasnak, ezen a ponton talán jobb, ha félrenéznek!

Figyelje meg a különböző régiók eltérő árait? Egyes játékok az Egyesült Királyságban olcsóbbak, mások az Egyesült Államokban. Ez természetesen játékonként változik.

A másik klassz dolog, amit tehetünk, hogy magán a Steam platformon is megnézzük a különböző régiók játékárait.

Egyszerűen csak hozzáadjuk a kódcímkét a link végére, az alábbiak szerint.

http://store.steampowered.com/?cc=us
http://store.steampowered.com/?cc=uk
http://store.steampowered.com/?cc=au

[divider]
Több tonna van még. Csak használd a ?cc=xx-t és használj bármilyen országot, ami eszedbe jut. Nem hánytál egy kicsit a szádba?!

Megkerülhetjük a regionális árképzést?

Természetesen meg tudjuk! Van néhány módszer. Néhányhoz némi erőfeszítésre van szükség, néhányhoz figyelni kell az eladásokat, néhányhoz pedig egyszerűen csak a megfelelő helyeken kell keresgélni a megfelelő időben. Mindenesetre reméljük, hogy hasznosnak találja az alábbi megoldásokat.

1. megoldás - Vásárlás CD-kulcsboltokban

Mivel a digitális játékok az elmúlt 5 évben folyamatosan nőttek és nőttek, volt néhány vállalkozó szellemű ember Lengyelországban (többek között), akiknek volt egy ötletük. Ezek az emberek azt mondták: "Ha itt Lengyelországban 15 dollárért megvehetem a Battlefield 3-at, miért ne adhatnám el a licenckódot valakinek Ausztráliában?". Ez azért működött, mert akkoriban a Battlefield 3 körülbelül 80 dollárba került Ausztráliában.

Lássuk be, ha fizikai játékot veszel a boltban, akkor valójában csak a licenckódot veszed meg. Tekintve, hogy most már a Steam és az Origin segítségével közvetlenül a kiadótól töltheted le a játékot, nincs szükséged arra, hogy még a DVD is a birtokodban legyen.

Így olyan helyek, mint az Online Key Store és a CJS CD Keys felbukkantak. Ezek a helyek olyan helyekről szerezték be a dobozos játékokat, mint Thaiföld, Lengyelország, Oroszország, ahol olcsóak, és szó szerint lefényképezték a licenckódot a doboz hátulján, és elkezdték eladni az olyan országok embereinek, ahol a játékok drágábbak.

A vásárlók felkeresik az egyik ilyen weboldalt, és megvásárolják a kódot. Rövid időn belül az e-mail postafiókjukba kerül, ahol a vásárló aztán beviszi a Steam vagy az Origin rendszerébe. A játékot ezután letölti, ahelyett, hogy telepítené a DVD-ről. Most már a legújabb játékkal rendelkezik, jelentősen olcsóbban, mintha a régiója Steam áruházából vásárolná meg, ahol magasabbak az árak (árdiszkrimináció).

Aztán... jöttünk mi. Annyi bolt kezdett el cd-kulcsokat árulni online, hogy úgy gondoltuk, jó ötlet lenne összehasonlítani őket, hogy segítsünk a játékosoknak megtalálni az abszolút legolcsóbb árat.

A CDKeyPrices.com volt az első ár-összehasonlító rendszer az online cd-kulcs eladók számára. A cikk megírásának időpontjában több mint 40 boltot követünk nyomon (sokkal, de sokkal több van az interneten), a legelismertebbekre és legnépszerűbbekre koncentrálva. Mi egy egyszerű szolgáltatás vagyunk. Csak add meg a játékot, amit meg szeretnél vásárolni, és mi elkészítjük azoknak a boltoknak a listáját, amelyekben az adott játék megtalálható, valamint az árát.

Az ítélet

A jó

 • Ezek a helyek olcsók
 • Semmi felhajtás, megkapod a kulcsodat, és beírod a Steam / Origin rendszerbe
 • .

 • Rengeteg bolt közül választhatsz

A rossz

 • Bizalom; egy trillió új üzlet jön létre naponta
 • Lehet, hogy sokáig tart, mire megkapod a kulcsot...most akarod!
 • Csalás, volt már rá példa, hogy a kulcsokat visszavonták
 • .

[divider]

Megoldás 2 - Vásároljon hivatalos viszonteladóktól

A Steam, az Origin és az UPlay nem az egyetlen hely, ahol megvásárolhatod a játékaidat. Az olyan oldalak, mint az Amazon, a Green Man Gaming, a Gamers Gate és mások, már saját digitális játékboltokkal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a Steam, Origin és UPlay cd-kulcsokat a hivatalos platformokon kívül más helyeken is megvásárolhatod. Ez nagyszerű számunkra. Egyrészt, mert hivatalosak és hivatalosak (nincs kockázat számunkra), másrészt ezek a boltok saját árakat szabhatnak, amelyek sokszor olcsóbbak, mint amennyiért a Steamen és az Originen lehet hozzájutni.

Sajnos az olyan helyek, mint a Green Man Gaming és a Gamers Gate is részt vesznek a regionális árképzésben. Ausztráliában például a játékok szinte mindig drágábbak, mint más országokban. Bummer.

Ezért forduljunk a kedvenc hivatalos eladónkhoz...az Amazonhoz.

Bár csak az Egyesült Államok lakosai tudnak gond nélkül vásárolni az áruházban, az Egyesült Államokon kívüliek számára is nagyon-nagyon egyszerű a vásárlás. Mindössze annyit kell tennie, hogy megváltoztatja a számlázási címét. Van egy nagyon informatív és népszerű útmutatónk arról, hogyan kell ezt megtenni, itt.

A cikk írásakor az Amazon digitális játékboltjában több mint 2900 cím található. Ez hatalmas. Gyakorlatilag nincs olyan játék, amit a Steamen vásárolhatsz meg, amit itt ne találnál meg."Szóval ne fizess többet a Steam címekért!. Vezetik a Steam, Origin, UPlay cd-kulcsokat, és minden nap egyre több és több cím kerül hozzá.

Az egyetlen másik igazi probléma, amit az engedélyezett viszonteladóval kapcsolatban látunk, hogy az új játékok általában nagyon drágák, amikor megjelennek. Ha megnézünk egy Titanfall CD kulcsot, akkor láthatjuk, hogy az Amazonon 59.00USD az ára. A cd-kulcs boltok (1. megoldás) egy kicsit olcsóbbak 46 dollárral, de várhatóan ezek a megjelenéshez közeledve esni fognak, és a boltok közötti verseny elkezd érvényesülni.

A Titanfall árai a többi engedélyezett eladónál is megegyeznek. Döntések döntések!

Az árak dollárban vannak megadva, így egy kis átváltást kell végezni, hogy lássuk a valódi árat.

Az ítélet

A jó

 • Azonnal megkapja a kulcsot, nincs várakozás
 • Engedélyezett újra eladó, nincs kockázat
 • Mindig masszív eladások
 • Azonnali szállítás a kiadáskor

A rossz

 • Néhány üzletben még mindig van régió árazás
 • Lehet, hogy szükség lehet megoldásokra, mint például az Amazon Guide
 • Az új játékok nagyon drágák
 • lehetnek

[divider]

Megoldás 3 - Tartsd nyitva a szemed a digitális játék ajánlatok előtt

A hivatalos újra eladók mindig hatalmas ajánlatokat tartanak a játékaikra. Bár ritka, hogy ez egy új játék esetében történik, mégis előfordulhat. Gyorsnak kell lenned, mivel néha az ajánlatok csak 24 órán át tartanak. Míg számos webhelyet követhetsz (köztük a CDKeyPrices-t), hogy értesítést kapj a nagyszerű ajánlatokról, elég jó, ha magukat a webhelyeket is követed, amelyek általában a címlapjukon hirdetik az ajánlatokat.

Íme néhány fórum és akciós oldal, amelyeket követhetsz, hogy értesülj a digitális játék-ajánlatok legfrissebb híreiről.

Reddit Game Deals
Cheap Ass Gamer fórumok
Olcsó Cápa
Oz Bargain (jó az ausztráloknak!)
Napi játék ajánlatok
Digitális játék ajánlatok

Szeretné megosztani néhány kedvencét? Kérjük, ossza megvelünk!

Egy másik remek módja annak, hogy értesítést kapj a nagyszerű ajánlatokról, ha feliratkozol hírlevelünkre. Nem minden ajánlatról küldünk e-mailt, csak a nagyszerűekről, például amikor a Battlefield 4 24,99 $ volt. Hírlevelünkre az oldal jobb felső sarkában tudsz feliratkozni. Nincs spam... ígérjük.

Végezetül, tartsa szemmel magukat a weboldalakat/platformokat. A Steamen az aktuális ajánlatokat az áruházból érheted el, körülbelül félúton lefelé a jobb oldalon.

Az Amazonon a Digitális játékajánlatok oldalát könyvjelzővel jelölheted.

A Green Man Gamingnek van egy Hot Deals szekciója, amely gyakran frissül fantasztikus villámajánlatokkal.

A Gamers Gate, szintén rendelkezik egy külön szekcióval az ajánlatoknak, amelyet itt érhet el.

Az ítélet

A jó

 • Gyakoriak az ajánlatok
 • Minden nagy áruházban vannak leárazások
 • A megtakarítások hasznosak lehetnek, különösen a nagy játékosok számára
 • .

A rossz

 • A kívánt játék soha nem kerül értékesítésre
 • Lehet, hogy nem abban a boltban van, ahol általában vásárolsz
 • .

 • Még mindig drága, még akciósan is

[divider]

4. megoldás - Várd ki a nagy leárazásokat

Van néhány figyelemre méltó értékesítési időszak, amely csak egyszer fordulhat elő egy évben. Amikor azonban ezek megtörténnek, a megtakarítások hatalmasak.

ACyber Monday a legjobb nekünk, játékosoknak. A Cyber Monday az internet válasza a fekete péntekre. Azt tanácsoljuk, hogy tartsátok elzárva a pénztárcátokat a következő alkalomig, ami 2014. december 1-jén lesz.

Lényegében ez egy 24 órás időszak nagy leárazásokkal. Ez azonban nem csak a digitális játékokra korlátozódik, bár természetesen minket igazából csak ez érdekel.

A Cyber Monday kiárusítást az teszi igazán klasszá, hogy az összes kedvenc üzletünket érinti. Az Amazon 2013-ban teljesen kiakadt a Cyber Mondayn. A nemrég megjelent játékokat, mint például a Battlefield 4, erősen lecsökkentettük, és egy ponton 24,99 dollárra csökkent. Még akkor is csak néhány óráig tartott, így elég gyorsnak kellett lenni. Végül néhány óra múlva 29,99 dollárra emelkedett, mielőtt a Cyber Monday véget ért volna, és újra 50 dollár fölé ment (fúj).

A Steam Summer Sale valószínűleg a legkeresettebb ezen a platformon. Az időpontok változóak, de a legutóbbi néhány korábbi kiárusítás ilyen volt;

2013 - július 11. és július 22. között
2012 - július 13-tól július 23-ig
2011 - július 1. és július 10. között

...vegye észre a mintát....July! Szóval készüljetek fel!

Néhány fontos dolog, amit meg kell jegyezni a Steam Sales-ről. Vannak napi és gyors akciók. A napi ajánlatok eléggé maguktól értetődőek. Ezek 24-48 óránként változnak, és a megtakarítások elég jók lehetnek. Ha lemaradsz róla, akkor a Flash Deals (gyors akciók) keretében, amelyek 8 óránként változnak, lehet még egy esélyed.

A közösségi ajánlatokat a közösség szavazza meg, így tartsd nyitva a szemed, ha van egy régebbi játék, amire szavazni szeretnél, lehet, hogy elég szavazatot kap!

A Kotaku.com.au egy igazán fantasztikus és alapos útmutatót írt arról, hogy pontosan hogyan is működik az értékesítési időszak, így tényleg elkezdheted tervezni a 2014-es évet.

Végső gondolatok

Amellett, hogy nyomon követjük a cd-kulcsos boltok árait, úgy gondoljuk, hogy ezek a legjobb módja annak, hogy olcsóbban jussunk játékhoz. Lássuk be, minél kevesebbet költesz a játékokra, annál több játékhoz juthatsz hozzá!

Az Amazon digitális játékboltjaival felfegyverkezve még soha nem találkoztunk olyan alkalommal, amikor 50 dollárnál többet fizettünk volna egy játékért. Az Amazon (amely mindig nagyszerű árakat kínál), az őrült Steam nyári leárazások, valamint a cd-kulcsos boltok legújabb játékainak nagyon jó árai nagyszerű arzenált adnak nekünk a weboldalakból, hogy olcsóbban jussunk felszereléshez.

Ne feledd, tartsd nyitva a szemed a jó ajánlatokért. Ha az egyik boltban akció van egy népszerű játékra, a másik eladó általában ugyanezt teszi.

Remélem, hasznosnak találtad ezt!

4 Replies to “Guide To Buying Cheaper Games”

 1. Hey Guys,Hallo. I like ur Page. But I live in Russia Region and here is not so cehap KEYS for ORIGIN,STEAM. even i wanna buy keys from Singapore and Malaysia. What do u think about it. Thanks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük