Összefoglaló


A

Call of Duty: Modern Warfare 3 egy első személyű lövöldözős videojáték, amelyet az Infinity Ward és a Sledgehammer Games (a Wii-s verzióhoz Treyarch) fejlesztett, a Raven Software segédkezett a fejlesztésben, és az Activision adta ki

.

2016. augusztus 17-én, órákkal Shepherd tábornok megölése után Price százados és Nikolai evakuálják a haldokló John "Soap" MacTavish-t az afganisztáni Site Hotel Bravóból. Soap orvosi ellátást kap egy menedékházban, amelyet Nikolai lojalista szövetségesei üzemeltetnek az indiai Himachal Pradeshben, de megérkeznek Vladamir Makarov erői, hogy megpróbálják megölni a triót. Miután az orvost lelőtte, Jurij, Nyikolaj legjobb katonája, aki éppúgy haragszik Makarovra, mint Price, ad egy adrenalin injekciót Szappannak, hogy a szíve tovább működjön, és segít biztosítani a biztonságos kiutat az országból.
Eközben az Oroszország és az Egyesült Államok közötti háború folytatódik, annak ellenére, hogy az amerikai főváros biztosítva van. A Delta Force fémcsapatának - Derek "Frost" Westbrook őrmester, "Grinch", "Truck", és a parancsnokuk, "Sandman" - akciói megkönnyítik az orosz hadsereg visszavonulását a New York-i Lower Manhattan megszállásától. A New York-i tőzsde tetején lévő zavarótorony megsemmisítésével kezdik, majd az amerikai haditengerészet SEAL-einek segítségével eltérítenek egy orosz Oscar II tengeralattjárót az East Riverben, hogy annak lőszereit saját flottája ellen használják fel. Végül Oroszország visszavonja erőit az USA keleti partvidékéről.
2016. október 4-én Borisz Vorszevszkij orosz elnök egy hamburgi csúcstalálkozón bejelenti, hogy békét akar kötni az Egyesült Államokkal. A repülőút során azonban Makarov emberei eltérítik Előszevszkij gépét, és kényszerleszállásra kényszerítik azt egy repülőtér aszfaltján. Andrej Harkov, az F.S.O. ügynöke megpróbálja biztosítani Vorcsevszkijt, de megölik, amikor Makarov megjelenik egy olyan helikopterben, amelyet az F.S.O. evakuációs helikopternek hisz Makarov elrabolja az elnököt, és azt tervezi, hogy elfogja és megkínozza a lányát, Alenát, hogy rákényszerítse az elnököt, hogy hozzáférést adjon Makarovnak az orosz nukleáris arzenálhoz, amely képes és pusztító ereje révén képes elpusztítani egész Európa kontinensét.


Játék információk
Kiadás dátuma 2011. november 8.
Kiadó Raven Software, Sledgehammer Games, Infinity Ward, Activision
Tartalom minősített M (Mature)
Játékmódok Egyjátékos, Többjátékos, Szövetkezet, Osztott képernyő
A játékosok perspektívái Első személy
Műfajok Kaland, Shooter, Taktikai
Sablonok Akció, Hadviselés
Platformok PC (Microsoft Windows), PlayStation 3, Xbox 360, Mac